Syberia

ФОРУМ ЗА ЕДНА СРАХОТНА ИГРА
 
ИндексЗбИжЗИЙВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Готови решения-II част

Go down 
АвторСъобщение
Ana_Voralberg
Admin
avatar

Брой мнения : 29
Age : 24
Localisation : Валадилейн
Registration date : 22.05.2007

ПисанеЗаглавие: Готови решения-II част   Сря Май 23, 2007 10:55 am

Университетският град Барокщад:

Тук влакът спира,защото пружината трябва отново да се навие.Разузнаваме всичко добре и пред стената откриваме нужния механизъм.По-нататък изследваме всичко и на брега на канала намираме началника на гарата.Разговаряме с него и вземаме куката от брега със себе си.После извън гарата и надясно намираме един шлеп,който за 100 долара ще издърпа локомотива до стената.

Но откъде нашата героиня ще вземе 100 долара.Но тя вече е получила покана от ректорите на университета.Може би това ще доведе до нещо.

Връщаме се обратно,вдясно над стълбите и се озоваваме пред музикалния павилион пред университета.Разглеждаме го,но това не довежда до нищо,тъй като се забелязва,че везната на вратата не е в равновесие и липсва едно яйце.

Влизаме в университета,обръщаме се надясно и намираме проф.Понс.Той познава Ханс и иска фигурата на мамута от влака.

Точно отсреща по дългия коридор намираме ректорите,които искат да разговарят с нас.Те ни предлагат сделка:100 долара срещу поправка на музикалния павилион.

Нашата героиня се съгласява,напуска стаята и влиза в библиотеката(следващата врата вляво).

Долу на една маса намира книга за птици и я взема,а горе в галерията открива една стълба.Качва се по нея и съвсем горе намира книга за растенията и гъбите и я взема също.

Обратно във влака,взема мамута и го носи на проф.Понс,който иска да го изследва.Следваме го в лабораторията и от един шкаф до вратата вземаме друг музикален цилиндър.

На предните маси за експерименти вдясно намираме щипка за епруветка и бутилка с прах Yangala-Cola.

Разговаряме с професора и го питаме за „Sauvignon“ .Той ни праща при началника на гарата,а той от своя страна мисли,че трябва да разговаряме с професора.

Преди това обаче отиваме във вагона и прослушваме цилиндъра,за да научим нещо ново.

После професорът ни казва,че трябва да разговаряме с ректорите,което нашата героиня прави веднага и научава,че има тайнствена градина,в която растат плодовете на Sauvignon.

Връщаме се при началника на гарата и той ни води в градината,където съвсем в дъното намираме плодовете и откъсваме няколко.

Нашата героиня напуска градината и пред моста тръгва наляво и стига до една стълба,която води до голям механичен орел.Там вземаме яйцето от гнездото с помощта на щипката за епруветки.

Отново към музикалния павилион.По пътя началникът ни дава още една бутилка вино!

Оглеждаме вратата,слагаме яйцето на мястото и вратата се отваря.Вътре тръгваме нагоре,дърпаме ръчката и механизмът отново е в ред.

Отиваме при ректорите,за да съобщим новината,заговаряме ги за парите и получаваме 100 –те долара.

Парите даваме веднага на хората от шлепа и затова получаваме ключа за шлюза.Тръгваме по продължение на канала и стигаме до устройството за управление на шлюза.Използваме ключа,а после откриваме,че се започва с #,4 за шлюза на Барокщад,1 за помпите за нивото на водата и 2 за изпускане на водата.Всичко трябва да се потвърди с *.

Значи най-напред въвеждаме #42*,за да отворим шлюза и се връщаме при хората от шлепа,за да им кажем,че сега могат да карат по шлюза.

След това се връщаме на пулта и въвеждаме #41*.(Указания за горното ще намерим до телефона:4 за Барокщад,1/2 за отваряне/затваряне и телефонен номер,на който можем да се обадим по мобилния телефон.)

След това тръгваме по перона между кораба и влака.Разговаряме с хората от шлепа и капитанът ни хвърля на земята една верига.Тази верига свързваме с куката от инвентара и така веригата се закрепя за влака.Корабът издърпва влака напред до мястото,където може да се навие.

Междувременно телефонира професорът и кани героинята в залата за лекции.Връщаме се в университета и вляво се изкачваме по стълбите до залата.След доклада вземаме фигурата на мамута от лабораторията и един документ от масата и се връщаме във влака,за да оставим фигурата там.Сега влакът потегля и спира до стената.Там слизаме и на гишето разговаряме с Оскар,който иска пропуск за преминаване на границата.

Заобикаляме гишето и влизаме през вратата на стената.Стигаме горе до наблюдателния пост и отиваме при капитан Малатеста.Той отказва да издаде пропуск,защото съзира опасност.Нашата героиня изследва всичко и забелязва,че капитанът има лошо зрение,тъй като през далекогледа се вижда само един дънер на дърво.Напълват се двете чаши с виното,а в едната се слага допълнително от Yangala-Cola.

Така капитанът също вижда своята заблуда и издава пропускът.Нашата героиня го занася на гишето при Оскар,който й подава билета.Вътре във влака тя дава билета на Оскар и пътуването може да продължи.Комколзград(1):

Спираме в една индустриална зона.Тук трябва отново да се намери механизмът за навиване.

Слизаме и вървим все напред до краката на колоса.Изкачваме се нагоре по стълбата и в централата за управление намираме музикален цилиндър,план на колоса и една ръчка.Ръчката поставяме в пулта за управление и насочваме колоса 2x в посока към локомотива.Чрез натискане на червеното копче се задейства механизмът за навиване.

Сега връщаме колоса 2x и го напускаме.

Ужасена,нашата героиня вижда,че някой изтичва от влака.Бързо отива в купето си и намира Оскар,на когото са откраднали чрез нападение ръцете.Нашата героиня има нова задача.

От пода взема металната ножица и тогава прослушва новия цилиндър.

Сега трябва да намери ръцете на Оскар,но навън всички врати са заключени.

Придвижва колосът 1x напред,излиза навън и скача на една платформа.Там използва ножицата,за да пробие дупка и после може да прекрачи във вътрешността.От тук може да вземе само една запална свещ.Връща се обратно в колоса и го придвижва назад.

Сега отива в края на влака и там вдясно намира една ръчка,чрез която задейства асансьора.Сега слизаме долу в мината.Поглеждаме към асансьора,после вляво намираме една машина,в която поставяме запалната свещ,бутаме ръчката надясно,така че сцената се осветява.

Вървим напред и стигаме до следващия асансьор.Качваме се и стигаме до едно помещение,където може да се отвори врата на трезор(път към перона),ако натиснем една ръчка вляво от тази врата.

Връщаме се обратно и подължаваме вдясно от асансьора.Така попадаме в подобно на орган помещение.Вървим напред и до механичния органист намираме отверка.

Отново се връщаме съвсем назад и долу намираме една стълба,на която е прикрепена плоча.Отстраняваме плочата с отверката и се качваме до контролното помещение на фабриката/мината.

Там разговаряме с директора и научаваме,че той е взел ръцете на Оскар,за да ги използва за органиста и че чака певицата Хелена Романски.В края на разговора той спуска един контейнер-музей.

Отиваме дотам и проверяваме всичко.Нашата героиня трябва да намери една книга и писма до Хелена.

Сега се обажда по мобилния телефон на майка си и научава нещо ново.

Обратно при директора,с който разговаряме преди всичко за Аралбад.

След разговора навън вдясно можем да използваме превозното средство.

Героинята попада в космическа станция.Тръгваме напред,после се обръщаме наляво и се изкачваме по стълбите.Тук заобикаляме ракетата и влизаме в капсулата на коменданта.Разговаряме с него.

След това вземаме бутилката водка от пода.Комендантът залитва навън и пада през парапета.Обратно в капсулата и до бюрото вдясно на етажерката намираме писмо и ключ.

С ключа пускаме в действие крана и ваната,в която лежи коменданта,като преместваме наляво и после нагоре.Слизаме по стълбите и продължаваме напред до въртящо се колело,което отваря водния поток.Обратно до крана и пускаме на коменданта един душ.

После слизаме до него и разговаряме по всички теми.След като направим това продължаваме надясно и по стълбите стигаме до контролния център.Там оглеждаме пулта за управление,намираме ключа,поставяме го и след това вдясно долу отваряме една преградка и свързваме двата кабела.Включваме пулта и установяваме,че има нужда от кръв.Вдясно отваряме друга преградка и изваждаме резервоара.

Напускаме това място и тръгваме към другата страна.Там по стълбите нагоре попадаме във въздушен кораб,който обаче е заключен.

Обратно при коменданта,разговаряме и вземаме ключа и отиваме във въздушния кораб.Той обаче не работи поради многото птици.Обратно при коменданта и отново разговаряме с него.Той предлага сделка,с която нашата героиня е съгласна.Тя се обръща с резервоара към коменданта и получава няколко капки кръв.

Сега отиваме в контролния център и зареждаме контролния пулт с кръвта на коменданта.

Задействаме копчетата отляво надясно.При второто процедурата спира,защото кръвта съдържа много алкохол.Отстраняваме резервоара и нашата героиня трябва сама да пъхне вътре своя пръст.Сега процедурата продължава нататък,комендантът хвърля на земята една манивела и космическият кораб най-накрая стартира.

Търсим отвън манивелата,отиваме в клетката на големия орел и я отваряме с манивелата .

Орелът прогонва птиците,които затрудняват потеглянето от въздушния кораб.

Обратно във въздушния кораб,задействаме ръчката и пътуването към Аралбад започва.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://syberia.yourme.net
happygoluckyБрой мнения : 1
Registration date : 12.08.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Готови решения-II част   Сря Авг 12, 2009 10:22 am

Имам един тъп въпрос Very Happy Къде е тая кука за която трябва да се закачи веригата,която мъжът от шлюза хвърля?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Готови решения-II част
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Syberia :: Мисии :: Syberia-
Идете на: