Syberia

ФОРУМ ЗА ЕДНА СРАХОТНА ИГРА
 
ИндексЗбИжЗИЙВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Готови решения-I част

Go down 
АвторСъобщение
Ana_Voralberg
Admin
avatar

Брой мнения : 29
Age : 24
Localisation : Валадилейн
Registration date : 22.05.2007

ПисанеЗаглавие: Готови решения-I част   Сря Май 23, 2007 10:54 am

Валадилейн-Френските Алпи:

След пристигането във Валадилейн виждаме траурно шествие,преди да се озовем в:Хотела

Нашата героиня Кейт взема от стената вдясно приветствената брошура и отива на рецепцията.Там взема ключа ,който използва за механизма за звънене.Натиска червеното копче и се извиква мъжът от рецепцията.С него тя разговаря подробно и после търси един куфар.Обръща се и пресича стаята и намира на една маса да седи едно малко момче-Момо.Разговаря и с него и го моли да отнесе багажа.Но и тук Кейт няма успех и говори с мъжа на рецепцията.Тя научава нещо ново и след това бива заведена до стаята.

Вляво, до леглото,на масичката лежи един факс.Прочита го и запомня телефонният номер на Edward Marson (12458902).

От инвентара взема мобилния телефон и набира този номер.След това слиза до рецепцията,където трябва да я очаква друг факс,след като е разговаряла с портиера.

После отива в дъното до масата,където седи момчето и взема със себе си 4 зъбни колела(2 от масата и 2 от земята).Сега тя излиза от хотела и тръгва поГлавната улица на Валедилейн:

Оглежда се внимателно,разговаря с пекаря и взема от една пейка един вестник и го прочита.Намира адвокатското бюро(вляво има механизъм).Изкачва се по стълбите нагоре,слага 2-рия факс в ръцете на механизма и натиска ръчката на гърдите му,след това използва ръчката вдясно.Така се отваря вратата къмБюрото на нотариуса:

Кейт пресича приемната и отива при нотариуса.Тя сяда и разбира,че купуването на фабриката не е толкова просто,защото както е ясно има още един наследник,който трябва да се намери.Това сега ще е задачата на Кейт.

Ханс,братът на Ана,е още жив.Нотариусът се сбогува с нашата героиня със забележката,че на закачалката виси ключ за терена на фабриката.Значи до там.Фабриката на Воралберг:

Вратата ще намерим на отсрещната страна на улицата.Трябва да се активира един механизъм на вратата:Телескопския ключ се слага в ръцете на аутоматона над вратата;после се сваля надолу ръчката в средата на вратата.Отива се фонтана и се забелязва,че има 5 различни пътя:

Път към вратата,откъдето сме дошли.(сега в посока на часовниковата стрелка)

Път към фабриката за играчки.

Път към склада.

Път към гарата.

Път към жилището.

Най-напред Кейт разглеждаЖилището:

Обикаля къщата и установява,че всички врати са заключени.Но има една механична стълба и на тавана отворен прозорец.Значи най-напред трябва да се потърси ключа за стълбата.-Отива в посока парка,разговаря с градинарката и тогава насреща намира входът към лабиринта.

Тръгва по 1.-то разклонение,озовава се до един фонтан и там намира ключа за стълбата..

Него го използва за стълбата,качва се нагоре и през прозореца на тавана е вътре.Обръща се надясно към едно старо ученическо бюро и там се добира до една мастилница и до дневника на Ана.

Поглежда сега към прозореца на тавана,тогава може да се отиде надясно до един тъмен ъгъл.Там може да се запали лампата.Появява се Момо,който дава на Кейт хартия и молив,защото тя трябва да направи рисунка на мамут.Назад сега към тъмния ъгъл,една греда се оглежда и от нея се копира мамута.

Рисунката се дава на Момо,който обещава да покаже едно тайно място. Кейт го следва по главната улица,минава покрай хлебарницата и нотариата и стига до входа на парка,който сега Момо отваря.Парка:

Тук се минава моста и сме в гората.Върви се по-нататък,докато нашата героиня може да разговаря отново с Момо.После нагоре по стъпалата вдясно до предпазната стена/решетка.Кейт се опитва да пусне механизма,моли Момо за помощ,но дървеното парче се счупва.

Нашата героиня взема дървеното парче,отива към лодката и донася с дървеното парче едно гребло.Тя моли отново за помощ Момо,който с помощта на греблото отваря пътя и отклонява водата.

Сега се връщаме малко назад,тогава се появява прехода към тайното място на Момо-една пещера със сталактити.

Тук Кейт намира фигура на мамут,взема я със себе си и се отправя на път към фабриката/склада.Склада:

На един от стълбовете намира ръчка,задвижва я и бидона се отвежда в сградата на фабриката.Значи натам.До фонтана 1.-я път вляво(в посока на часовниковата стрелка).Сградата на фабриката:

Гледано от вътре до входната врата се поема на дясно и после съвсем наляво до машините отзад и после се влиза през вратата.

Вдясно от огромния хамстер намираме една верига и я издърпваме.Един механичен хамстер задвижва водното колело надолу.След това вляво се натиска една ръчка,така че енергийният достъп отново е в ред.

Сега се връщаме отново назад и до входната врата се поглежда на ляво към една стълба към задните помещения.Един робот се задейства,така че да отнесе бидона на определеното му място.

Сега продължаваме надясно и вървим към вратата.Заобикаляме верижното приспособление и освобождаваме машиниста без крака Оскар чрез завъртане на ръчката.

Разговаряме подробно с него,получаваме ключовата му карта и тогава отиваме отново в заводското хале и потегляме по стълбата нагоре.

Тук първо влизаме в бюрото на Ана и изследваме всичко (сметки, писмото, локомотивния план).Вдясно от бюрото намираме един шкаф,докосваме една книга и се отваря тайно отделение,което носи на нашата героиня цилиндър за часовник-играчка.

След това излизаме навън и продължаваме нагоре,пъхаме дадената ни от Оскар ключова карта в пулта за управление,след това в ляво избираме бежов цвят,вдясно натискаме ръчката,така че да светне червена лампичка.

Носим краката на машиниста,който отива към своя влак.Следваме го къмГарата:

Тук във вагона разговаряме с Оскар,който съобщава,че Кейт се нуждае от билет.Излизаме навън до касата за билети и вземаме билет;нашата героиня получава и удостоверение,че влакът може да отпътува.

Отново във вагона научаваме,че удостоверението трябва да е подпечатано-при нужда и от нотариуса.Значи натам.Бюрото на нотариуса:

Тук в предверието отиваме до бюрото и слагаме формуляра на масата.Използваме мастилницата за механизма за подпечатване(шапката му трябва да е отворена) и после с червеното копче подпечатваме формуляра.След като направим това,излизаме навън и тръгваме къмЦърквата:

Заобикаляме църквата надясно и влизаме в сакристията(стая за утвари и одежди).Там зад олтара докосваме кръста,който носи на героинята един ключ.

Вляво намираме един скрин.Използваме ключа и отваряме всички чекмеджета,които носят 4 ключови карти.Освен това,когато е отворено средното чекмедже,завъртаме ръчката встрани,която отваря тайно чекмедже,от което вземаме едно самопризнание и един дълъг ключ.

Сега отиваме в камбанарията,на която има механизъм за изкачване.Поставяме 4-те зъбни колела,които Момо в началото на играта разпиля и които са сега в нашия инвентар.Потегляме с асансьора нагоре и поставяме лилавата ключова карта в робота,за да зазвънят камбаните и пазачът на семейната гробница да свали шапката си.

Напускаме кулата и отиваме до семейната гробница.Тук използваме ключа във шапката,влизаме в гробницата и отваряме саркофага,в който намираме изрезка от вестник и още един музикален цилиндър.След това се връщаме обратно вСградата на фабриката:

Отново отиваме в бюрото на Ана и поставяме цилиндъра в часовника.Научаваме нещо за инцидента с Ханс и можем да вземем цилиндъра и двете фигури.Сега е време да започнем пътешествието.Тръгваме къмГарата:

Влизаме във вагона и поставяме двата цилиндъра на една етажерка,двете фигури на кръглата масичка в средата,а мамутът на неговото място.

Сега даваме на Оскар билета и разрешителното,но той не иска все още да тръгне.Очевидно трябва да се навие пружината на влака.Този път напускаме влака от другата страна и отиваме в началото на локомотива.Тук от дясната страна намираме един механизъм.Завъртаме колелото и след това дърпаме ръчката.Така навиваме пружината.Отново при Оскар,даваме билета и пътуването може да започне
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://syberia.yourme.net
 
Готови решения-I част
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Syberia :: Мисии :: Syberia-
Идете на: